Zingen is leuk en gezond. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en wat is er mooier dan muziek maken met je eigen instrument, je stem! Niemand is hetzelfde, elke stem klinkt anders, maar iedereen kan leren zingen.

Wat je tijdens de lessen gaat leren is aan jou. Natuurlijk gaan we werken aan de basistechnieken van het zingen die je, op welk niveau je ook zingt, goed moet onderhouden. Daarnaast vooral uitgaan van jouw eigen geluid, wat jij graag zou willen leren en waar je bij liedjes die jij graag zingt tegenaan loopt. Wil je bijvoorbeeld graag harder kunnen zingen, of juist zachter, hoger of misschien lager, heb je moeite met zuiver zingen of met je ademhaling, dan gaan we daar aan werken.

Naast zangtechniek ga ik tijdens het zingen uit van ‘interpretatie’. Als je naar een lied luistert, hoor je niet alleen de tonen die gezongen worden, maar word je (als de zanger of zangeres het goed doet) meegenomen in een verhaal. Als jij als zanger(es) dat verhaal echt beleeft en voelt, zul je merken dat je stem ook verandert en maak je het lied helemaal van jou.

Daarnaast kunnen we, als je dat interessant vindt, ook werken aan microfoontechniek en podiumperformance.

Als je na een aantal weken het gevoel hebt dat je een liedje hebt wat klinkt zoals jij wilt dat het klinkt, dan kunnen we die gaan opnemen, terug luisteren en afmixen, zodat je een leuke herinnering hebt die je aan familie en vrienden kunt laten horen, maar vooral zodat je een duidelijk beeld krijgt van waar je op dat moment staat qua zang.

De zanglessen worden gegeven door Daniëlle

Alle individuele lessen duren 30 minuten en kosten €20,- per les.

Schrijf je nu in voor een gratis proefles